6 Aralık 2012 Perşembe

Peluş

Çocuklarımızın büyümesi ve sağlıklı gelişimini için,  daha kaliteli olmasını sağlamak anne ve babalarımızın ilk görevlerinden biridir. Çocuklarını sürekli gözlemleyen anne babaların çocukları daha şanslıdır. Günümüzde oyuncak olarak her yaş grubundaki çocuklar için  bir çok seçenek vardır. Oyuncaklar çocuklarınızın hayal gücünü genişletir ve yeni şeyler türetmesine olanak sağlar.

Uygun bir şekilde kullanıldığında oyun çocuğunuz için eğlence ama aynı zamanda eğitimini sağlamaktadır. Her yaş aralığı için belirlenen oyuncaklar arasında doğru olanı seçmek önemlidir. Çocuğunuzun zeka gelişimini ve beden gelişimi için katkı sağlar.

Oyun ve oyuncağın çocuğunuzun yaşamında diğer insanlarla iletişim kurmayı, öğretmen-doktor ve postacı gibi değişik meslek gruplarını taklit edip onların kurallarını öğrenmek. Yardımlaşmayı, arkadaşları ile dayanışma içinde olmayı, paylaşımı, duygusal tepkilerini kontrol etmeyi ve özgüvenlerinin artmasında yardımcı olur.

Yaşına göre oynayabileceği bir çok oyuncak çeşidi vardır. Peluş oyuncaklar da bunlardan bir tanesidir. TV’lerde gördükleri çizgi film karakterlerinin peluş bebekleri ya da üzerinde resmi bulunan top gibibazı oyuncaklar. Çocuklar renkli, sevimli görünümlü peluş ve yumuşak oldukları içinde tercih ederler. Okul öncesi çocuklarınız için en uygun oyuncak seçimi olacaktır. Çok küçük yaşta oldukları için kendilerine ve etrafına zarar verebilme ihtimalleri vardır. Bunun önüne geçebilmek için peluş oyuncaklar en ideal olanlarıdır. Çocuğunuza zarar vermeden zeka gelişimini ve hayal gücünü arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder